Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες: Ο… ξεχωριστός κύριος Βεντσεσλάο!

Η σχολική μας μονάδα συμμετέχει για 2η σχολική χρονιά στο Δίκτυο Φιλαναγνωσίας: «Ένα περιπλανώμενο γράμμα, μια βινιέτα, Παπαθεοδούλου και Ροντάρι ανοίγουνε βεντέτα», το οποίο βασικό σκοπό έχει την προσέγγιση παιδικών βιβλίων, μέσα από μια γκάμα δημιουργικών-διαθεματικών δραστηριοτήτων, ενταγμένων μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο μυθοπλασίας, με πρώτιστο στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την εξαγωγή απλών καθημερινών μηνυμάτων και αξιών.

Σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες που καθιερώθηκε το 1992 και αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση στον αγώνα των ατόμων αυτών για ίσες ευκαιρίες και κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων τους.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός μελετήσαμε σήμερα την ιστορία του κυρίου Βεντσεσλάο, από “Τα παραμύθια σαν πλατύ χαμόγελο” του Τζάνι Ροντάρι.  Ο κύριος Βεντσεσλάο είναι ξεχωριστός, καθώς του αρέσει να βγαίνει βόλτα στον ουρανό μαζί με το σπίτι του. Το σπίτι βγάζει φτερά και ο ιδιοκτήτης το οδηγεί με ευκολία ψηλά στον ουρανό, με τους ανθρώπους του χωριού του να απορούν πώς τα καταφέρνει αλλά και να… τρομάζουν μην συμβεί κανένα κακό. Ο κύριος Βεντσεσλάο όμως είναι σίγουρος για τις ικανότητές του και δεν τους παρεξηγεί, απολαμβάνει την διαδρομή και του αρέσει να βλέπει τον καπνό από την σόμπα να βγαίνει από την καμινάδα του σπιτιού του, σαν να οδηγά ένα ιπτάμενο τρένο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *