Η Δήμητρα Πυργελή στο Μειονοτικό Σχολείο Μάνταινας!

Η σχολική μας μονάδα συμμετέχει για 2η σχολική χρονιά στο Δίκτυο Φιλαναγνωσίας: “Ένα περιπλανώμενο γράμμα, μια βινιέτα, Παπαθεοδούλου και Ροντάρι ανοίγουνε βεντέτα”, το οποίο βασικό σκοπό έχει την προσέγγιση παιδικών βιβλίων, μέσα από μια γκάμα δημιουργικών-διαθεματικών δραστηριοτήτων, ενταγμένων μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο μυθοπλασίας, με πρώτιστο στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Φέτος μας “συντροφεύουν” τόσο “Τα παραμύθια σαν πλατύ χαμόγελο” του Ροντάρι όσο και “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, όπως και βιβλία-έκπληξη άλλων συγγραφέων. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου με το “Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή”, η Δήμητρα Πυργελή με το “Ταξίδεψε μαζί μου” και ο Θοδωρής Παπαϊωάννου με το “Απέναντι”.

Σήμερα είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας την Ξανθιώτισσα Δήμητρας Πυργελή που μας αφηγήθηκε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το βιβλίο της “ταξίδεψε μαζί μου”!

Στην άκρη της πόλης βρίσκεται σιωπηλό και απομονωμένο το χάρτινο σπίτι. Σε αυτό το σπίτι κατοικούν όχι άνθρωποι αλλά χαρτιά. Ο καλύτερος φίλος τους είναι ο άνεμος! Μια μέρα ένα μικρό χαρτί αποφασίζει με τη βοήθεια του ανέμου να γνωρίσει τον κόσμο…

Η Δήμητρα Πυργελή μας ανέλυσε πώς σκέφτηκε και δρομολόγησε την συγγραφή του παραπάνω βιβλίου, μας μίλησε για την αξία της φιλαναγνωσίας και έπαιξε μαζί μας διάφορα παιχνίδια, με πρωταγωνιστές… τις λέξεις, το χαρτί και το μολύβι! Παράλληλα είχαμε την μοναδική εμπειρία να επικοινωνήσουμε και με τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, καθώς αυτές τις ημέρες επεξεργαζόμαστε και το δικό του βιβλίο, με τίτλο “Απέναντι”!

Ευχαριστούμε θερμά την Δήμητρα Πυργελή και ανυπομονούμε για την επόμενή μας συνάντηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *