Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση από την ActionAid!

Το 2015, χρονιά εκπνοής των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, έφτασε και πραγματικά έχει σημειωθεί αξιοθαύμαστη πρόοδος!

  • Τα τελευταία 15 χρόνια 50 εκατομμύρια παιδιά που μέχρι τότε δεν πήγαιναν σχολείο έχουν γραφτεί στο Δημοτικό!
  • Ειδικά την περίοδο 2000 με 2008 η πρόοδος ήταν τόσο ταχεία ώστε εάν συνεχιζόταν όλα τα παιδιά θα μπορούσαν να πάνε σχολείο έως το 2015.
  • Πολλές χώρες έχουν πετύχει εξαιρετική πρόοδο προς την εκπαίδευση για όλους. Το Λάος, η Ρουάντα και το Βιετνάμ έχουν μειώσει τη σχολική τους διαρροή κατά τουλάχιστον 85% από το 2006.
Όμως
  • 58 εκατομμύρια παιδιά ακόμα δεν πηγαίνουν Δημοτικό Σχολείο. Επιπλέον, 68 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό μας  κάνει 126 εκατομμύρια, περίπου όσο ολόκληρο τον πληθυσμό της Ιαπωνίας.
  • 1 στα 4 παιδιά που γράφονται στο Δημοτικό Σχολείο στις φτωχότερες χώρες του κόσμου κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουν πριν το ολοκληρώσουν.
  • 1 στα 3 παιδιά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχει κάποια μορφή αναπηρίας.
Το 2015 είναι μια χρονιά ορόσημο που μπορεί να αλλάξει το μέλλον όλων των παιδιών. Το Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη και καθώς οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας εκπνέουν (MDGs), θα αποφασίσουν του νέους στόχους για τα επόμενα 15 χρόνια.
H σχολική μας μονάδα συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης της Actionaid και στέλνει τη δική της μαγική λέξη που θα ταξιδέψει:
“Εάν όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο… ΑΓΝΟΣ”!
DSC_0561
DSC_0551

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *