Το φυτό που κάνει παντόφλες!

Η σχολική μας μονάδα συμμετέχει για 2η σχολική χρονιά στο Δίκτυο Φιλαναγνωσίας: “Ένα περιπλανώμενο γράμμα, μια βινιέτα, Παπαθεοδούλου και Ροντάρι ανοίγουνε βεντέτα”, το οποίο βασικό σκοπό έχει την προσέγγιση παιδικών βιβλίων, μέσα από μια γκάμα δημιουργικών-διαθεματικών δραστηριοτήτων, ενταγμένων μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο μυθοπλασίας, με πρώτιστο στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η τρίτη μας ιστορία έχει τίτλο “Το φυτό που κάνει παντόφλες” και είναι του αγαπημένου μας συγγραφέα, Τζάνι Ροντάρι. Φέτος θα μας “συντροφεύσουν” τόσο “Τα παραμύθια σαν πλατύ χαμόγελο” του Ροντάρι όσο και “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” και ‘Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, όπως και βιβλία της Δήμητρας Πυργελή και του Θοδωρή Παπαϊωάννου.

Το φυτό που κάνει παντόφλες ανήκει στον Πιέτρο, έναν χωρικό που μένει έκπληκτος όταν διαπιστώνει ότι η μηλιά του αντί για μήλα παράγει παντόφλες. Τι θα κάνει ο Πιέτρο; Τα παιδιά καλούνται να γίνουν συγγραφείς και να φανταστούν την “τύχη” του Πιέτρο αλλά και των αρκετών ζευγαριών με παντόφλες που έχει πλέον στην διάθεσή του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *